Styrelsen

Vilka står bakom Kidox?

Kidox har startats av fyra barndomsvänner som alla nått den ålder då prestige och karriär fått underordnad betydelse. Idag vill de satsa på sådant som inspirerar, utvecklar och bidrar positivt till vårt allt mer kalla samhällsklimat. Kidox är ett sådant projekt. Ett initiativ för de som ska förvalta framtiden - barnen.

Kidox styrelse har ansvar för förvaltningen av inkommande medel och beslutar om vilka projekt som organisationen ska satsa på. Styrelsen är medvetet sammansatt av människor med olika bakgrund där några själva har erfarenhet av att växa upp med ett tungt bagage.

Kidox tecknas av Kristina Jansson och Stefan Järvetun i förening.

Kidox organisationsnummer är 802500-3768.

Presentation av styrelsen

Kristina Jansson, ordförande

  • Kristina har jobbat med barn och ungdomar i många år, bl a sommarbarn, fosterbarn och tonåringar med problem. Under de senaste 15 åren har hon arbetat som pensionsspecialist på Alecta och AstraZeneca.

Stefan Järvetun, kassör

  • Stefan har varit produkt- och utbildningschef på Eniro under de senaste 25 åren. Han har bland annat ansvarat för produktion av informationsfilmer och webb-tv. Stefan är också socialt engagerad och är idag marknadsansvarig på Marklund Solutions AB.

Lise-Lotte Nyman, sekreterare

  • Lise-Lotte arbetar som musiklärare och har gjort det under de senaste 30 åren. Hon har också varit ledare för ungdomskörer och arbetat med sociala projekt.

Stefan Svensson, suppleant

  • Stefan arbetar sedan 20 år tillbaka på Uppsala kommun med utbildningar och support av bland annat Officeprogram och bildbehandling. Han har även varit involverad i kommunens filmproduktion och webb-tv-sändningar. Stefan har tidigare arbetat som ungdomsledare. kriminalvårdare och fritidsledare.
Presentation av medarbetare

Thor-Björn Bergman, projektledare

  • Thor-Björn är fotograf, filmare och författare. Han har i huvudsak gestaltat barn och ungdomar i sitt kreativa arbete och trivs allra bäst i den rollen. Han har tidigare arbetat som musiklärare, som stödperson i ungdomsprojekt och som extra resurs på jourhem för ungdomar. Han har dessutom varit tennistränare för barn och ungdom under 10 års tid. Han är även stolt Aspergare och har en stark passion för programmering
  • Thor-Björn har varit anställd på Kidox sedan 2016, först som filmare, men nu i huvudsak som projektledare. Idag är hans långsiktiga och huvudsakliga uppdrag att skriva en samtidstrilogi och ett filmmanus i tre delar. Utöver huvudberättelsen ska manuset ta upp aktuella ämnen som mobbning, funktionsnedsättningar och HBTQ-frågor. Thor-Björn har tidigare skrivit tre böcker, självbiografin Ängeln vid Hovs Hallar (2007), romanen Liams revansch (2012) och självbiografin Vid min sida (2016). Han har dessutom givit ut fotoboken Mitt paradis där han tolkar den magiska och ständigt skiftande naturen i trakterna kring hans barndoms sommarparadis, Skummeslövsstrand.
KidoxBjus482px

Stefan Svensson, Lise-Lotte Nyman, Thor-Björn Bergman, Kristina Jansson och Stefan Järvetun.

Dokument
Hovs-009

Thor-Björn Bergman, manusutvecklare.

Sagt om Thor-Björn

The film was very very beautiful! Congratulations. Thor-Björn really make great films.

Paul Duffy

Thor-Björn Bergman är en fantastisk filmare och eldsjäl. Ta dig en halvtimme för att se någon av hans viktiga och oerhört starka filmer!

Sara Damber

Thor-Björn Bergman skriver plågat och intensivt om hur det är att leva med minnen av övergrepp. Trots vissa brister i stil och komposition är det här en stark berättelse i sanningsgenren. En debut som har potential att vinna en publik.

Lars Bärtås, Hallandsposten

I realy think Thor-Björn Bergman are an amazing artist. The best ”Movie”-man i was happy to work with so far!

Nazanin Aghakhani

Thor-Björn har en sån otrolig talang. Han fångar känslor på ett sätt som få andra gör. Det syns att han har en stor medvetenhet om de lilla tingens påverkan och vad som är viktigt för människor.

Maria Larsson

Syner förekommer ganska ofta i boken. Ibland gripande, ibland väl tårdrypande. I övrigt flyter språket väl och Thor-Björns bok är klart tänkvärd. Dess ärende om livskamp och hopp går inte att ta miste på.

Bitte Jansson, Upsala Nya Tidning

Thor-Björn är väldigt begåvad och har ett synnerligen gott omdöme, inte alla förunnat som bekant.

Ola Ström