Styrelsen

Vilka står bakom Kidox?

Kidox har startats av fyra barndomsvänner som alla nått den ålder då prestige och karriär fått underordnad betydelse. Idag vill de satsa på sådant som inspirerar, utvecklar och bidrar positivt till vårt allt mer kalla samhällsklimat. Kidox är ett sådant projekt. Ett initiativ för de som ska förvalta framtiden - barnen.

Kidox styrelse har ansvar för förvaltningen av inkommande medel och beslutar om vilka projekt som organisationen ska satsa på. Styrelsen är medvetet sammansatt av människor med olika bakgrund där några själva har erfarenhet av att växa upp med ett tungt bagage.

Kidox tecknas av Kristina Jansson och Stefan Järvetun var för sig.

Kidox organisationsnummer är 802500-3768.

Presentation av styrelsen

Kristina Jansson, ordförande

  • Kristina har jobbat med barn och ungdomar i många år, bl a sommarbarn, fosterbarn och tonåringar med problem. Under de senaste 15 åren har hon arbetat som pensionsspecialist på Alecta och AstraZeneca.

Stefan Järvetun, kassör

  • Stefan har varit produkt- och utbildningschef på Eniro under de senaste 25 åren. Han har bland annat ansvarat för produktion av informationsfilmer och webb-tv. Stefan är också socialt engagerad och är idag utbildningsansvarig på Marklund Solutions AB.

Lise-Lotte Nyman, sekreterare

  • Lise-Lotte arbetar som musiklärare och har gjort det under de senaste 30 åren. Hon har också varit ledare för ungdomskörer och arbetat med sociala projekt.

Stefan Svensson, suppleant

  • Stefan arbetar sedan 20 år tillbaka på Uppsala kommun med utbildningar och support av bland annat Officeprogram och bildbehandling. Han har även varit involverad i kommunens filmproduktion och webb-tv-sändningar. Stefan har tidigare arbetat som ungdomsledare. kriminalvårdare och fritidsledare.
Presentation av medarbetare

Thor-Björn Bergman, manusutvecklare

  • Thor-Björn har varit anställd på Kidox sedan 2016, först som filmare, men nu i huvudsak som manusutvecklare. Idag är hans långsiktiga och huvudsakliga uppdrag att skriva en samtidstetralogi och ett filmmanus i fyra delar. Utöver huvudberättelsen ska manuset ta upp aktuella ämnen som mobbning, funktionsnedsättningar och HBTQ-frågor. Thor-Björn har tidigare skrivit tre böcker, självbiografin Ängeln vid Hovs Hallar (2007), romanen Liams revansch (2012) och självbiografin Vid min sida (2016). Han har dessutom givit ut fotoboken Mitt paradis där han tolkar den ständigt skiftande naturen i trakterna kring hans barndoms sommarparadis, Skummeslövsstrand. Thor-Björn är stolt Aspergare och har en stark passion för programmering och utförsåkning.